Announcement

Collapse
No announcement yet.

VOIP problems after installing TS

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • VOIP problems after installing TS

    I have a SB Live! audio card and Win XP. I ususally use the in-game VOIP for squad play on BF2 and all worked well. I just installed TS through the server to play CoD4 and it works well. Now, when I get out of TS and go back to in game VOIP for BF2, my mic/voice comes across as pure static. I am sure there is a conflict created in the card and I have tried to search FAQ's for a fix but have not seen anything as a clear remedy. Is there a fix and/or can you run TS and VOIP at the same time in a game? Lots of experts out there I am sure. Hope somebody knows. Thanks.

  • #2
    Re: VOIP problems after installing TS

    I have had sound problems in the past and I have found reinstalling the sound driver tends to solve most problems
    Otherwise try loading the game then alt-tab out and load TS (this worked for me on BF2142)

    Comment


    • #3
      Re: VOIP problems after installing TS

      I had this exact problem.

      In TS under the options, there is a selection for the input deivce whether its DirectSound or WAVE. Set it to WAVE. and then exit and restart TS.

      Comment


      • #4
        Re: VOIP problems after installing TS

        It's been common problem. As evident from the numorous posts about this on TS's official forums, it seems the problem lies on the part of Creative's drivers. And TS has repeatedly said it is not a problem on their side.

        Welcome to the 2142 Not-TS-and-VOIP-at-Same-Time group! :D

        Draeh,
        That doesn't work for me. :(
        |TG-18th| Acreo Aeneas
        TG World of Tanks Clan Executive Officer
        Former 9th & 13th

        Pronounciation: Eh-Cree-Oh Ah-Nay-Ess
        Still can't say it? Call me Acorn then. -.-





        SSDs I Own: Kingston HyperX 3K (240 GB), Samsung 840 Pro (256 GB), Samsung 840 EVO (250 GB), Samsung 840 x 2 (120 GB), Plextor M5S (120 GB), OCZ Vertex (30 GB)

        TG Primer and Rules

        Comment


        • #5
          Re: VOIP problems after installing TS

          Originally posted by Acreo Aeneas View Post
          That doesn't work for me. :(
          I found from others that its a hit or miss thing. Works for some and doesn't for others. Every once in a while, mine will "revert" back to the static nature. At that point, I actually have to:
          • 1. Reboot.
          • 2. Start TS set it to DirectSound and then quit TS.
          • 3. Start TS set it to WAVE and then quit TS.
          • 4. Reboot... again.
          • 5. Usually works again for about a month or so.


          Don't ask me why, it just worked out this way.... for me at least. I believe the ideal solution is to bend over and buy a new sound card or USB headset.

          Comment


          • #6
            Re: VOIP problems after installing TS

            Originally posted by jb4 View Post
            I have a SB Live! audio card and Win XP
            Have tried this setting ?

            DB

            «That looks like a really nice house except for that horrible bathroom.» Donrhos

            | |





            Comment


            • #7
              Re: VOIP problems after installing TS

              Thanks for all the tips everyone.

              1. I updated the drivers
              2. I did have WAVE already checked
              3. I liked the key bindings for start and channel changing
              4. Looking for a good price on a 5.1 USB headset + card if needed.

              I will go back to BF2 for a sound check. Thanks.

              Comment

              Connect

              Collapse

              TeamSpeak 3 Server

              Collapse

              Advertisement

              Collapse

              Twitter Feed

              Collapse

              Working...
              X