Announcement

Collapse
No announcement yet.

PCI and sound card

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • PCI and sound card

    A couple weeks ago i lost sounds in music,games,etc.I thought it was the sound card but didn't have the money to get a new one then.I use onboard sound with no problem.Got a new card yesterday(creative) and plug it in and no go.Yes i remove inboard sound drivers and disabled it in bios but still no go.Tried all tree pci slots and card still not recognize.Tried new sound card in wife computer it worked fine.
    Could all of my pci slots go bad at same time or I'm I missing something?

  • #2
    Re: PCI and sound card

    Double check your BIOS settings or reset them to default settings. It may have inadvertedly switched off your PCI bus.

    Otherwise, do you have any other hardware problems or unexplainable problems with your PC other than with the PCI slots?
    |TG-18th| Acreo Aeneas
    TG World of Tanks Clan Executive Officer
    Former 9th & 13th

    Pronounciation: Eh-Cree-Oh Ah-Nay-Ess
    Still can't say it? Call me Acorn then. -.-





    SSDs I Own: Kingston HyperX 3K (240 GB), Samsung 840 Pro (256 GB), Samsung 840 EVO (250 GB), Samsung 840 x 2 (120 GB), Plextor M5S (120 GB), OCZ Vertex (30 GB)

    TG Primer and Rules

    Comment


    • #3
      Re: PCI and sound card

      Reset bios,did not help.Eveything else works fine

      Comment


      • #4
        Re: PCI and sound card

        When you installed the Creative sound card, did you install the proper drivers for it?

        Also do you have any other PCI expansion cards you can plug in to test (56k modems, USB 2.0 port cards, etc.)?
        |TG-18th| Acreo Aeneas
        TG World of Tanks Clan Executive Officer
        Former 9th & 13th

        Pronounciation: Eh-Cree-Oh Ah-Nay-Ess
        Still can't say it? Call me Acorn then. -.-





        SSDs I Own: Kingston HyperX 3K (240 GB), Samsung 840 Pro (256 GB), Samsung 840 EVO (250 GB), Samsung 840 x 2 (120 GB), Plextor M5S (120 GB), OCZ Vertex (30 GB)

        TG Primer and Rules

        Comment


        • #5
          Re: PCI and sound card

          I will try other cards.Have to dig in the box of old computer parts.When I try to load the drivers from the disk that when it says that are no sound cards installed
          Thanks for the help

          Comment


          • #6
            Re: PCI and sound card

            Not a problem. Glad to help.
            |TG-18th| Acreo Aeneas
            TG World of Tanks Clan Executive Officer
            Former 9th & 13th

            Pronounciation: Eh-Cree-Oh Ah-Nay-Ess
            Still can't say it? Call me Acorn then. -.-





            SSDs I Own: Kingston HyperX 3K (240 GB), Samsung 840 Pro (256 GB), Samsung 840 EVO (250 GB), Samsung 840 x 2 (120 GB), Plextor M5S (120 GB), OCZ Vertex (30 GB)

            TG Primer and Rules

            Comment


            • #7
              Re: PCI and sound card

              Well i tried a modem pci card and a usb card both worked fine.Also put the old sound card in my wife computer and that worked fine.Iam at a lost what to do next!
              I will try again monday with the new card

              Comment


              • #8
                Re: PCI and sound card

                You might want to return the Creative card to the store for a replacement or a refund.

                Also, try downloading the latest drivers for the Creative sound card from Creative's official website.
                |TG-18th| Acreo Aeneas
                TG World of Tanks Clan Executive Officer
                Former 9th & 13th

                Pronounciation: Eh-Cree-Oh Ah-Nay-Ess
                Still can't say it? Call me Acorn then. -.-





                SSDs I Own: Kingston HyperX 3K (240 GB), Samsung 840 Pro (256 GB), Samsung 840 EVO (250 GB), Samsung 840 x 2 (120 GB), Plextor M5S (120 GB), OCZ Vertex (30 GB)

                TG Primer and Rules

                Comment


                • #9
                  Re: PCI and sound card

                  Check the IRQ.
                  It happens you know, they change for no reason.
                  Run a drivercleaner and a registry cleaner.

                  Comment

                  Connect

                  Collapse

                  TeamSpeak 3 Server

                  Collapse

                  Advertisement

                  Collapse

                  Twitter Feed

                  Collapse

                  Working...
                  X