Announcement

Collapse
No announcement yet.

video issue

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • video issue

    grrrr....somethings going wrong...and I'm not sure what, or how to find out....

    Every once in a while, the screen goes black, for about a second, then comes back fine....it may happen a couple times in a minute, then not do it again all day... Yesterday, I left the desk, came back, and the monitor was black, and nothing I could do, shy of the reset button would bring it back :evil: Now this evening it did it, and when I reset and it rebooted, XP wanted to send MS an error report, and it listed nv4_disp.dll as the offending file. hmmmm....?

    I'm running XP, with an FX 5200, it's worked fine for a month, and now all of the sudden a glitch ? oh...and I'm using the 4523 drivers....

  • #2
    hmmmmmm

    is the cards fan still spinning?
    From Adam Webb

    Comment


    • #3
      yup...it is... also...it blacked out, and recovered twice a bit ago, and both times, while it was out, maybe two seconds, I got a single short beep from the pc speaker.... :? then when I came back, after being gone 10 minutes, the monitor was black, the monitor was in power save mode ...and had to reset...again :evil:

      Comment


      • #4
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*
        *invalid session*


        ooooooooh i can post.....

        try some newer drivers phyllis...if not, try system restore to a week or so ago when you said you didnt have them problems....
        From Adam Webb

        Comment


        • #5
          Rgr...will update to the 5216's and see what happens...the beep worries me though...if it could be a mobo issue...? :?


          heh..."invalid_session" huh? ....I'm not the only one that gets that then.... :D

          Comment


          • #6
            i never get Invalid Session errors..meh..probably cause im lower class

            Comment


            • #7
              stooooooop spaming
              From Adam Webb

              Comment


              • #8
                im nooooooot spamming dude..GOD DANGIT :? :?: im just trying to keep up with all the posts

                Comment


                • #9
                  *BUMP*

                  c'mon....all you tech minded people here...and only Adam has had a suggestion ?? I know this bunch has more than one resident hdwe genius :D

                  Comment


                  • #10
                    there are 53.03 drivers out, try them. www.guru3d.com

                    Comment


                    • #11
                      I updated to the 5216's last night, but it's done it twice since then, and Q said the GR graphics got fuzzy when he played it earlier this evening ... :?

                      As for the power settings, I have everything set to never shut down...
                      I'll give the restore a try inna bit.... but first I might try :

                      Originally posted by Emanon
                      there are 53.03 drivers out, try them. www.guru3d.com
                      Thanks Em, I didn't know those were out, I was at Nvidias site last night, and the 5216's were the newest they had listed...

                      One other question, would dropping back to DX8 change anything ?

                      Comment


                      • #12
                        no but it wouldnt be a bad idea to try the following cause it has fixed some issues that i had a while back.

                        reinstall DX 9.0b
                        Install latest graphic drivers (53.03)
                        Install/reinstall latest MB chipset drivers for Nforce its 3.13 you can get any latest driver at the website i provided.
                        See if you card is covered with dust(look under the fan)
                        if all else fails try a system recovery

                        Comment


                        • #13
                          i personally dont trust system recovery because you lose everything since the date picked, like programs shortcuts and such, Sometimes it doesnt allways fix the problem.

                          I use it as a last resort, cause im not totally sure what system recovery does and doesnt do.

                          Comment


                          • #14
                            how good is your power supply?
                            From Adam Webb

                            Comment

                            Connect

                            Collapse

                            TeamSpeak 3 Server

                            Collapse

                            Advertisement

                            Collapse

                            Twitter Feed

                            Collapse

                            Working...
                            X