Announcement

Collapse
No announcement yet.

1.08 Patch kills ARMA

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 1.08 Patch kills ARMA

    I finally bought ARMA and played through the tutorials so everything was working fine. I have the Atari DVD release (US version). I downloaded and installed the 1.08 patch and ARMA will no longer start. It doesn't give any error messages and it doesn't even get to the first gray box that is supposed to show the checkmarks during the load. I uninstalled ARMA and re-downloaded the patch and got the exact same results. I have updated all of my drivers. Does anyone have any idea what is going on?

    System Specs:
    AMD Athlon 64 3500+
    2GB ram
    SoundBlaster Audigy 4
    Dual 6600 GT's 128MB vram in SLi mode
    Retired 6th DB

  • #2
    Re: 1.08 Patch kills ARMA

    Did you download the patch from Atari? If not, you should. Download version has a download version specific patch if I am not mistaken.

    Comment


    • #3
      Re: 1.08 Patch kills ARMA

      I have the UK socket version and updating it to 1.8 caused it to crash when it asks me to renew my activation key.

      Comment


      • #4
        Re: 1.08 Patch kills ARMA

        Originally posted by John CANavar View Post
        Did you download the patch from Atari? If not, you should. Download version has a download version specific patch if I am not mistaken.
        Yes. Here is the exact path I downloaded.
        Retired 6th DB

        Comment


        • #5
          Re: 1.08 Patch kills ARMA

          Make sure your audio card drivers are updated. I think a lot of people have been having trouble with these.

          Comment


          • #6
            Re: 1.08 Patch kills ARMA

            Originally posted by JAMerica View Post
            Make sure your audio card drivers are updated. I think a lot of people have been having trouble with these.
            Unfortunately that was the last thing I did before I posted this thread.
            Retired 6th DB

            Comment


            • #7
              Re: 1.08 Patch kills ARMA

              Originally posted by Wimpinator View Post
              Unfortunately that was the last thing I did before I posted this thread.
              That sucks, but don't give up! Mine crashes to a BSOD and then a reboot if I happen to start ArmA without my NumLock activated. Took me about 3 weeks to figure why it was crashing intermittently :(

              Some people had success with older drivers...but I would also make sure you update your directx to the June2007 patch first.

              http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

              and maybe try reinstalling openal:

              http://developer.creative.com/articl...&top=38&aid=46

              HTH

              Comment


              • #8
                Re: 1.08 Patch kills ARMA

                Originally posted by JAMerica View Post
                That sucks, but don't give up! Mine crashes to a BSOD and then a reboot if I happen to start ArmA without my NumLock activated. Took me about 3 weeks to figure why it was crashing intermittently :(

                Some people had success with older drivers...but I would also make sure you update your directx to the June2007 patch first.

                http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

                and maybe try reinstalling openal:

                http://developer.creative.com/articl...&top=38&aid=46

                HTH
                No joy on both counts. Man this is frustrating. Thanks for the help so far guys.
                Retired 6th DB

                Comment


                • #9
                  Re: 1.08 Patch kills ARMA

                  OK.....

                  Try this, apparently it may be a problem with Atari and Securom:

                  http://www.securom.com/support/custo..._t011/arma.zip

                  Just make sure to backup any files you might replace.

                  If that still doesn't work, try taking a look at the launch analysis (instructions here: http://www.securom.com/message.asp?m=analysis)

                  And maybe take a look at the arma log files (if it actually writes them...) locations are here: http://community.bistudio.com/wiki/RPT#Armed_Assault

                  Comment


                  • #10
                    Re: 1.08 Patch kills ARMA

                    and I forgot to add that, if possible, try to use onboard sound and disable the audigy.

                    Comment


                    • #11
                      Re: 1.08 Patch kills ARMA

                      Yay for JAMerica! The zip file fixed the problem. I renamed my old exe and copied that one into the ARMA folder. I have searched high and low over the web you fixed it for me. Many thanks man!
                      Retired 6th DB

                      Comment

                      Connect

                      Collapse

                      TeamSpeak 3 Server

                      Collapse

                      Advertisement

                      Collapse

                      Twitter Feed

                      Collapse

                      Working...
                      X