Welcome to Tactical Gamer

User Tag List

Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    leejo's Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Age
    47
    Posts
    7,309
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    New CPU detected on every reboot

    Hola hardware gurus. A few weeks ago I zapped my power supply and had to get a new one. Since then, everytime I reboot I get a message around POST time that says I have a new cpu do I want to run setup or accept defaults.

    Anyone know what's causing this and how I can make it go away?

  2.  
  3. #2

    =DdogG='s Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Ennis, TX
    Age
    39
    Posts
    2,082
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: New CPU detected on every reboot

    cmos battery might be taking a crap.
    Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. -Albert Einstein
    The two most common elements in the universe are Hydrogen and stupidity. -Harlan Ellison

    If all else fails: "rm -rf /"

  4.  
  5. #3

    leejo's Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Age
    47
    Posts
    7,309
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: New CPU detected on every reboot

    yeah I was worried about that. Is that something I walk into Fry's and get replaced?

  6.  

  7. #4

    TheFeniX's Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Houston, TX
    Age
    34
    Posts
    3,281
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: New CPU detected on every reboot

    Get the model number off the battery you currently have. Fry's should have them and I'm pretty sure Radio Trash would to.

    Er.... Radio Shack.

  8.  
  9. #5

    Spyder's Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    MN (Middle of Nowhere, MN)
    Age
    33
    Posts
    1,183
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: New CPU detected on every reboot

    Yeah. As logn as you get the same voltage battery (and there are atleast 3 different ones that I know of) you'll be fine. Batteries cost like 2-3 dollars, so it's not a huge amount of money. Radio Shack and Bestbuy both carry them.
    a.k.a. NinjaPirateAssassin
    Celibacy is not Hereditary.
    Everybody should believe in something - I believe I'll have another drink.
    Happiness is like wetting your pants, everyone can see it but only you can feel the warmth.
    Flying is easy, Just throw yourself at the ground and miss!


  10.  
  11. #6

    The Muffin Man's Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    107
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: New CPU detected on every reboot

    Quote Originally Posted by leejo
    Hola hardware gurus. A few weeks ago I zapped my power supply and had to get a new one. Since then, everytime I reboot I get a message around POST time that says I have a new cpu do I want to run setup or accept defaults.

    Anyone know what's causing this and how I can make it go away?

    Do you run setup and make sure that everything is kosher in your bios?

    The Muffin Man

  12.  

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Back to top